середа, 19 жовтня 2022 09:17

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія не полишає територіальних претензій на Харківщину – ISW

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів.

Операція Збройних сил України в Харківській області стала чи не ганебнішою поразкою російської армії. Саме звільнення Харківщини посприяло оголошенню в РФ так званої часткової мобілізації та проведенню термінових псевдореферендумів на тимчасово окупованих територіях України, зазначають аналітики американського Інституту вивчення війни ISW.

"Учора російська армія провела обмежену наземну атаку на півночі Харківської області. Росіяни безуспішно атакували українські позиції в селі Огірцеве Вовчанського району, яке знаходиться на відстані двох кілометрів від державного кордону. Природа цього обмеженого вторгнення неясна, але це може свідчити про те, що попри значні втрати росіян під час відступу з півночі, РФ зберігає там територіальні претензії", – ідеться у щоденному звіті експертів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путінська мобілізація спричинила соціальний розлом у РФ – ISW

Автор: ISW
  Росія все ще має територіальні претензії на Харківщину
Росія все ще має територіальні претензії на Харківщину

Водночас стан російських наступальних можливостей постійно погіршується. Навряд чи війська РФ зможуть досягнути якихось успіхів у цьому районі, додали в ISW.

За добу підрозділи Збройних сил України відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Огірцеве і Дворічна Харківської області, Білогорівка на Луганщині, а також Новокалинове, Майорськ, Одрадівка, Нью-Йорк, Новомихайлівка, Невельське, Опитне та Мар'їнка Донецької області. Авіація Сил оборони України протягом попередньої доби завдала 24 удари.

Зараз ви читаєте новину «Росія не полишає територіальних претензій на Харківщину – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі