неділя, 05 лютого 2023 09:31

Перепис населння можуть провести у "Дії": Мінцифри розкрило деталі

Перепис населння можуть провести у "Дії": Мінцифри розкрило деталі
"Дія" стане майденчиком для проведення перепису населення. Фото: "Дія"

Україна не проводитиме вибори в "Дії", а питання перепису населення за допомогою додатку розглядають.

Публічно про це поки не розголошували, розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю Радіо Свобода.

"Торік ухвалили два законопроєкти, один з яких про перепис населення. І там зазначено, що ми можемо проводити перший раунд перепису, використовуючи електронні засоби, отже, "Дію", – зазначив міністр.

За словами Федорова, одним із партнерів такого перепису планувала бути і, як він впевнений, буде компанія Apple.

"Вони нам допомагають спеціалістами з кібербезпеки, тому що були партнерами перепису у США. Ось такий цікавий кейс. І я впевнений в тому, що це був би проєкт світового рівня. Ми показали б, як можна, використовуючи технологію, робити вже нові переписи населення, які показують вже більш об'єктивну, активну інформацію", – сказав Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад п'ять країн хочуть впровадити у себе застосунок "Дія": подробиці від Федорова

Щодо виборів через "Дію", то для того, щоб вони відбулися, має завершитися перш за все реформа цілої низки державних секторів.

"Потрібна неймовірна довіра до влади, правоохоронних органів, судової системи, електронної системи та високий рівень цифрових навичок у населення. Якщо всі ці компоненти будуть разом, то можна будувати електронні вибори", – розповів міністр.

Всеукраїнський перепис населення українська влада планувала провести у 2023 році. Восени 2021-го Верховна Рада попередньо погодила виділення на його підготовку понад 82 млн грн. Однак тепер він може відбутися не раніше ніж після закінчення війни.

Востаннє всеукраїнський перепис населення проводили 2001 року, тому актуальних даних щодо кількості населення в української влади немає. За приблизними підрахунками, становить орієнтовно 34-35 млн.

Зараз ви читаєте новину «Перепис населння можуть провести у "Дії": Мінцифри розкрило деталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі