субота, 04 лютого 2023 14:54

Понад п'ять країн хочуть впровадити у себе застосунок "Дія": подробиці від Федорова

Понад п'ять країн хочуть впровадити у себе застосунок "Дія": подробиці від Федорова
Застосунок "Дія" може запрацювати у понад п'яти країнах. Фото: мінцифри

Цифровий застосунок "Дія" може запрацювати у понад п'яти країнах.

Мінцифри веде переговори щодо впровадження українського застосунку у кількох європейських країнах, а також країнах Азії та Африки. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв'ю "Радіо Свобода".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Дії" тестують нову функцію: хто може взяти участь

"Це понад п'ять країн. Ми ведемо комунікацію щодо впровадження "Дії" в цих країнах. Це кілька європейських країн і країни Азії, і країни Африки", – розповів він.

Він наголосив, що передавання технологій є певним елементом дипломатії, заснованої на принципі "win-win" – допомозі іншим країнам розвиватися.

"Потенційно це немаленькі гроші, щоб залучати в наш бюджет. Може йтися про мільярди гривень щодо впровадження "Дії" за короткий період часу. Продається не тільки технологічний продукт і не тільки один, а ще експертиза і консалтинг", – пояснив Федоров.

У цифровому додатку "Дія" стартувало бета-тестування двох нових послуг.

Перша стосується заміни посвідчення водія, а друга дає можливість отримати виписку про несудимість. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Виписка про несудимість – один із найпопулярніших документів серед українців. Щороку його отримують майже 1 млн українців.

Зараз ви читаєте новину «Понад п'ять країн хочуть впровадити у себе застосунок "Дія": подробиці від Федорова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі