пʼятниця, 30 грудня 2022 03:25

У "Дії" стартувало тестування двох нових послуг: кому може знадобитися

У "Дії" стартувало тестування двох нових послуг: кому може знадобитися
У цифровому додатку "Дія" стартувало бета-тестування двох нових послуг. Фото: diia.gov.ua

У цифровому додатку "Дія" стартувало бета-тестування двох нових послуг.

Перша стосується заміни посвідчення водія, а друга дає можливість отримати виписку про несудимість. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у Telegram.

"Заміна посвідчення водія: повертаємо послугу в додаток. Тепер, якщо змінили прізвище або втратили права, не потрібно їхати до сервісного центру МВС. Замовляйте новий документ. Нагадаю, що зараз ви можете взагалі не отримувати пластикове посвідчення, а користуватися лише цифровим", – зазначив Федоров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Дія" тестують нову функцію. Вона стосується судів

За словами міністра, також автоматизовано процес підготовки довідки про несудимість, більше не потрібно вводити дані вручну. Вони самі підтягнуться із реєстрів.

"До речі, виписка про несудимість – один із найпопулярніших документів серед українців. Щороку його отримують майже 1 млн українців", – додав він.

У мобільному додатку "Дія" оновили Covid-сертифікати.

Тепер у застосунку можна згенерувати оновлений документ про четверту дозу вакцини. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Щоб згенерувати сертифікат, потрібно зайти у застосунок, вибрати "Послуги", потім Covid-сертифікати і клікнути "Отримати".

Зараз ви читаєте новину «У "Дії" стартувало тестування двох нових послуг: кому може знадобитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі