понеділок, 28 грудня 2009 11:32

Папа Римський вперше з"явився на публіці після нападу божевільної

Папа Римський  вперше з"явився на публіці після нападу божевільної

Папа Римський Бенедикт XVI виступив перед натовпом в Римі у неділю через декілька днів після того, як був збитий з ніг 25-річною Сусанною Майола під час меси у ніч з середи на четвер, передає  Telegraph .

Це перша поява понтифіка за межами Ватикану після здійсненого на нього нападу.

В неділю охорона Папи була посиленою, проте він, як і завжди у цей день, привітав віруючих з Різдвом. Бенедикт XVI поцілував декілька дітей і, тримаючи за руки інших малюків, увійшов до однієї з католицьких їдалень Риму, що за декілька миль від Ватикану.

Багато хто в натовпі аплодував, деякі кричали "Хай живе Папа!"

Папа зберіг свій напружений святковий графік, не зважаючи на інцидент, під час якого жінка, перестрибнувши загорожу в базиліці Святого Петра, повалила Папу на землю. Одразу після цього її схопили охоронці. В результаті нападу Папа не постраждав. Він швидко підвівся і продовжив месу.

Наступного ранку, він виголосив свою традиційну Різдвяну промову.

Ватикан заявив, що жінка була психічно неврівноваженою. Зараз вона перебуває на лікуванні в клініці.

Під час свого недільного візиту до благодійної їдальні Папа з"їв разом з бідняками лазанью, котлети з сочевицею і картопляним пюре, а потім роздав близько 30 подарунків дітям, які перебували у центрі.

Переклад: Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Папа Римський вперше з"явився на публіці після нападу божевільної». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі