понеділок, 09 січня 2023 18:45

Спецтема: Війна Росії проти України

"Падають їм на голови" – Ігнат про нові російські ракети

"Падають їм на голови" – Ігнат про  нові російські ракети
Російські ракети не долітають до українського кордону. Фото: mil.in.ua

Нові російські ракети мають недоліки – падають росіянам на голови, не долітаючи навіть до кордону України.

Деякі падають у Каспійському морі, заявив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

"Не всі ракети, які випускають окупанти по Україні, долітають навіть до наших кордонів. Деякі падають у Каспійське море, деякі росіянам на голови. Навіть ці нові ракети мають певні недоліки, і сподіваюся, що таких ракет у них буде дедалі більше і вони падатимуть на їхній же території", – розповів Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Єдиний російський авіаносець довели до критичного стану ‒ ГУР

Додав, що зараз російські війська продовжують випускати ракети по Україні з північної частини Каспійського моря або Волгодонського району. Хочуть уникнути позаштатних ситуацій, коли ракети падають на цивільні об'єкти одразу після запуску.

Через дію санкцій Росія не може налагодити достатнє виробництво ракет. Їхній запас вичерпується, бо російське керівництво не розраховувало на тривалу війну. Те, що вони просять допомоги в Ірану, підтверджує.

Крім того, росіяни мусили змінити тактику запуску ракет по Україні, оскільки почастішали випадки падіння їхніх же снарядів на території Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Падають їм на голови" – Ігнат про нові російські ракети». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі