вівторок, 28 березня 2023 23:38

Останній російський храм на Івано-Франківщині перейшов до ПЦУ: без сутичок не обійшлося

Останній російський храм   на Івано-Франківщині перейшов до ПЦУ: без сутичок не обійшлося
Єпископа Івано-Франківського УПЦ МП Никиту – фігуранта скандалу з оголеним хлопцем випровадили за ворота храму. Фото: Фейсбук\Руслан Марцинків

В Івано-Франківську останній храм в цій області, який раніше належав до РПЦ в Україні, перейшов до ПЦУ.

Не обійшлося без сутичок і провокацій. Про це розповів міський голова Франківська Руслан Марцінків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вчення" про сатанізм, тексти молитв за Росію та взаємодія з військкоматами країни-агресорки: що знаходять у московських попів

За його словами, тепер храм є власністю громади Православної церкви України. Громада офіційно зареєстрована і має право власності на ці приміщення.

"На жаль, сьогодні зустріли спротив, стояли люди на вході та не пускали священнослужителів ПЦУ в приміщення, у храмі розпилили газ. А напередодні невідомі заварили ворота до храму. Проте священники ПЦУ потрапили всередину і провели молебень", – повідомив Марцінків.

Тим часом у Мережі з'явилися відео бурхливих подій біля храму.

Зокрема, на відео видно, як парафіяни, викрикуючи слово "збоченець", випроводжають за ворота храму одіозного єпископа Івано-Франківського УПЦ МП Никиту – фігуранта скандалу з оголеним неповнолітнім "хористом".

Після повномасштабного вторгнення РФ в Україну представників РПЦ в Україні продовжують ловити на співпраці з "русским миром". Із розслідування проєкту "Слідство.Інфо" відомо, що деякі з храмів продовжують отримувати "гуманітарну допомогу" від повʼязаних із РФ фондів, які теж фігурували у групах "Збір коштів для Новоросії", "Новоросія і майбутнє русского мира" у російській соцмережі "ВК".

12 листопада під час богослужіння в Києво-Печерській лаврі хор почав прославляти Росію та співати "Звон плывёт, плывёт над Россиею, пробуждается Матушка - Русь". А вже наприкінці місяця Служба безпеки України провела обшуки в лаврі. На території виявили осіб без документів, громадян Росії, а також ворожу пропагандистську літературу.

Зараз ви читаєте новину «Останній російський храм на Івано-Франківщині перейшов до ПЦУ: без сутичок не обійшлося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі