середа, 21 вересня 2022 15:07

Спецтема: Війна Росії проти України

Оновили перелік громад у зоні бойових дій та в окупації

Оновили перелік громад у зоні бойових дій та в окупації
В Україні змінився перелік громад в зоні бойових дій та в окупації. Фото: kharkivoda.gov.ua

Перелік територіальних громад, розташованих у районах проведення військових дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оновили.

Оскільки перелік не є фіксованим і регулярно актуалізується, наказом Мінреінтеграції затверджено новий. На основі цього списку внутрішньо переміщеним особам здійснюватимуть виплати, повідомляє пресслужба міністерства.

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), входять дев'ять областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде перерахунок пенсій наступного року: відповідь Мінсоцполітики

Загалом у переліку зараз 327 громад: Донецької (66), Харківської (56), Дніпропетровської (10), Луганської (37), Запорізької (56), Херсонської (49), Миколаївської (26), Сумської (22), Чернігівської (5) областей.

Усі внутрішньо переміщені особи з цих громад отримають грошову допомогу від держави.

Ситуація на передовій чітко свідчить про те, що ініціатива – за Україною. Наші оборонці дуже акуратно і дуже хоробро вирішують задачі, які ставить перед ними командування, повідомив президент України Володимир Зеленський під час вечірнього відеозвернення 20 вересня.

Він також розповів, що продовжуються роботи по очищенню звільнених територій Харківщини. Знайдено вже багато катівень і масових поховань мирних людей.

Зараз ви читаєте новину «Оновили перелік громад у зоні бойових дій та в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі