субота, 16 березня 2024 22:04

Вони стають силою, ми будемо допомагати - Буданов про російських добровольців

Вони стають силою, ми будемо допомагати - Буданов про російських добровольців
Добровольці продовжать діяти на території РФ. Фото: ЛСР

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов сказав, що бійці легіону "Свобода Росії", Російського добровольчого корпусу та Сибірського батальйону стають силою

Україна буде їм допомагати, наголосив він в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Однозначно ця суб'єктність з'являється, їх уже не можна назвати угрупованнями, це вже стає сила. Їх зараз кілька, вони діють разом, близькі до об'єднання на принципах спільного бачення трансформації РФ. До них будуть доєднуватись багато опозиційних сил РФ, які знаходяться як всередині їхньої країни, так і тимчасово за кордоном", - пояснив Буданов.

У ГУР є дані, що представники цих рухів будуть робити все, на що їм вистачить сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бійці РДК показали полонених російських військових

"Вони допомагають нам з першого дня подій 24 лютого, воюють вони досить непогано. Вони були в багатьох гарячих точках в Україні. Ми спробуємо допомогти їм в міру наших можливостей", - додав Буданов.

Його також спитали, чому у Росії не відбулося потужних внутрішніх протестів. Перша причина, за його словами, "моральна", бо "Росія – це реально країна рабів". Другою ж причиною є відсутність роботи в російських регіонах. Заробити там можна лише в армії.

Російський добровольчий корпус закликає росіян евакуюватися з Курської та Бєлгородської областей.

Вранці 16 березня у російському Бєлгороді знову було гаряче. Місто потрапило під потужний обстріл. Там почалися пожежі, пошкоджено будівлі та автомобілі.

Зараз ви читаєте новину «Вони стають силою, ми будемо допомагати - Буданов про російських добровольців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі