вівторок, 27 серпня 2024 07:35

Окупанти шукають дітей, яких не віддали до російських шкіл

Окупанти шукають дітей, яких не віддали до російських шкіл
Окупанти погрожують відібрати батьківські права. Фото: ЦНС

На тимчасово окупованих територіях України окупанти шукають дітей, яких батьки не віддали на навчання у російські школи.

Представники окупаційних адміністрацій разом із військовими об'їздили села у тимчасово окупованих районах півдня України, пише Центр національного спротиву.

Вони проводили "профілактичні бесіди" з батьками, які не віддають дітей до російських шкіл. Окупанти погрожували позбавленням батьківських прав. Також перевіряли телефони на наявність додатків для навчання в українських школах. Окремо розмову з батьками дітей проводили співробітники ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни заганяють підлітків до "юнармії" на окупованих територіях - ЦНС

"Центр національного спротиву закликає повідомляти про тих, хто чинить тиск на батьків й спонукає дітей до "навчання" в осередках російської пропаганди", - додали у повідомленні.

На тимчасово окупованих територіях місцеві колаборанти виселяють українців з помешкань.

Зокрема, такі випадки знову фіксують на захоплених росіянами територіях Херсонської області. Загарбники виселяють українців під різними приводами.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти шукають дітей, яких не віддали до російських шкіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі