неділя, 09 червня 2024 06:33

Окупанти депортують українців із захоплених територій та відбирають у них житло - ЦНС

Окупанти депортують українців із захоплених територій та відбирають у них житло - ЦНС
Російські загарбники депортують українців із захоплених територій. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

На тимчасово окупованих територіях місцеві колаборанти виселяють українців з помешкань.

Зокрема, такі випадки знову фіксують на захоплених росіянами територіях Херсонської області. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

Загарбники виселяють українців під різними приводами: евакуація через обстріли, загрози стихійного лиха чи просто лякають мобілізацією або тюрмою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти залучають українських дітей до війни проти батьківщини

"У звільнені квартири чи будинки місцеві поплічники окупаційної влади розселяють російських військових. До речі, це ще одна схема заохочення вступати в ряди армії загарбника - обіцянки вирішення житлових питань за рахунок захоплених територій та майна цивільного населення", - йдеться у повідомленні.

Спостерігається також збільшення чисельності блок-постів на в'їздах у населені пункти окупованої Херсонщини. Є випадки, коли ворог закриває в'їзд у те чи інше село чи місто. Роблять це для того, щоб приховати свої злочини та не дати можливості людям повернутися у свої домівки.

"Окупанти вдалися до практики депортації українців ще від початку повномасштабного вторгнення. Відомо, що загалом українців вже розселили до 55 регіонів РФ. Припинити депортації та геноцид українців ми зможемо тільки після повного звільнення наших земель від армії Путіна", - додали у ЦНС.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області російські загарбники розробили процедуру націоналізації нерухомості українців.

Загарбники почали нову хвилю конфіскації майна місцевих жителів, які виїхали з регіону, з подальшою передачею своїм посіпакам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти депортують українців із захоплених територій та відбирають у них житло - ЦНС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі