четвер, 16 березня 2023 20:25

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти мобілізують людей у Горлівці

Окупанти мобілізують людей у Горлівці
Росія планує мобілізувати ще 500 осіб на території окупованої Горлівки Донецької області. Фото: Getty Images

Росія планує мобілізувати ще 500 осіб на території окупованої Горлівки Донецької області.

Мова йде про людей, які мають обмежену та повну непридатність до військової служби. Про це повідомляє Центр національного спротиву.

"В росіян все більші проблеми з відновленням боєздатності підрозділів. У тимчасово окупованій Горлівці Донецької області росіяни планують чергову хвилю мобілізації місцевих мешканців", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Путіна зробили заяву щодо мобілізації

Зазначається, що в Горлівці близько 90 військовослужбовців армії РФ, які перебувають на лікуванні в медичних установах міста будуть найближчим часом направлені до міста Урзуф для проходження військово-лікарської комісії на предмет визначення придатності до подальшого проходження військової служби.

"Паралельно з цим окупанти в Горлівці отримали розпорядження щодо проведення чергової хвилі мобілізації в місті для поповнення складу підрозділів, які тимчасово виведені з зони ведення бойових дій у зв'язку з втратою боєздатності", – йдеться у повідомленні.

ЦНС повідомив, що планується мобілізувати близько 500 осіб з тих категорій, які раніше отримали бронь за причин обмеженої або повної непридатності до військової служби.

Гауляйтер Євген Балицький вже втретє намагається змусити жителів окупованої частини Запорізької області воювати за Росію.

Колаборант намагається задобрити керівництво Кремля, яке не вдоволене постійними втратами на фронті. Про це в ефірі телемарафону повідомив мер Мелітополя Іван Федоров.

Федоров нагадав, що рік тому Балицький створив так звані "козацькі дружини", ніби-то для охорони громадського порядку, а півроку тому зібрав TikTok батальйон імені Судоплатова – найманців для пропаганди "другої армії світу" в росЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти мобілізують людей у Горлівці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі