четвер, 01 серпня 2024 10:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти масово дають хабарі, щоб списатись з армії - ГУР

Окупанти масово дають хабарі, щоб списатись з армії - ГУР
У російській армії фіксують проблеми з особовим складом. Фото: vechirniy.kyiv.ua

У російській армії загострюються проблеми з особовим складом.

Там зростає кількість охочих покинути службу та уникнути смерті у розв'язаній проти України війні. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними української розвідки, про це, зокрема, свідчить різке зростання зареєстрованих кримінальних проваджень за фактами хабарництва в армії РФ.

Так, у Південному військовому окрузі ЗС РФ за п'ять місяців 2024 року кількість відкритих кримінальних справ за незаконне звільнення зі служби за станом здоров'я та надання незаконних відпусток зросла втричі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін збільшив виплати найманцям, які йдуть на війну

"Майже половина таких проваджень розслідується щодо окупантів 8-ї загальновійськової армії ЗС РФ. Ще 36% припадає на 58-му загальновійськову армію держави-агресора, командувача якої навесні цього року заарештували за підозрою у корупції. Понад сто проваджень, відкритих проти посадових осіб військових частин південного військового округу ЗС РФ, стосуються хабарництва за надання відпустки із зони бойових дій", - йдеться у повідомленні.

У ГУР зазначають, що 38 справ стосуються військовослужбовців 102 мотострілецького полку, який веде бойові дії в районі Часового Яру. Щодо 71-го мотострілецького полку, який перебуває на кордоні з Сумською областю, розслідують 35 справ. Ще 33 справи стосується 49-ї бригади 49-ї армії РФ. А в межах 43-х проваджень розслідують факти отримання хабарів за визнання російських окупантів обмежено придатними.

В українській розвідці наголошують, що рівень корупції у російській армії завжди був високим, утім раніше на подібні випадки хабарництва не звертали уваги.

"Фіксація відповідних епізодів у вигляді кримінальних справ може свідчити про зростання рівня деморалізації особового складу окупаційних сил та загрозливу для Москви тенденцію втечі з російської армії будь-якими способами", - додали в ГУР.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 1 серпня склали 579 490 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1370 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу ворог також втратив дев′ять танків, 42 бойових броньованих машини та 33 артилерійських системи.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти масово дають хабарі, щоб списатись з армії - ГУР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі