середа, 20 квітня 2022 09:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти створили нову порцію фейків і маніпуляцій проти України

Окупанти створили нову порцію фейків і маніпуляцій проти України
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО зібрали добірку фейків і маніпуляцій ворога. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Окупанти продукували 19 квітня низку ворожих фейків, маніпуляцій і дезінформаційних "вкидів" стосовно України.

Російські ЗМІ пишуть про виявлення документів, які "доводять невиконання Києвом міжнародних зобов'язань з видачі злочинців, зокрема тих, що брали участь в операції на Донбасі та перебувають у міжнародному розшуку". Це дезінформація, повідомив у середу Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Ворожі пропагандисти повідомили, що Росія нібито заявила в ООН про використання "українськими бойовиками" восьми автомобілів ОБСЄ. Водночас наголошується, що організація нібито замовчувала факти захоплення її автомобілів. Застерігаємо: це - фейк", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни масово закликають окупантів до жорстокішого поводження з цивільними в Україні

Незважаючи на те, що пропагандисти заявили про евакуацію понад 140 осіб з території Азовсталі, Міноборони РФ повідомило, що 19 квітня гумкоридором ніхто не скористався.

"Причиною цього стало те, що Київ обманює свій народ, переконуючи у відсутності можливості евакуації", - йдеться у маніпулятивній заяві російського відомства.

Росія розгортає масштабну кампанію з міфологізації війни в Україні. В іноземному та російському інформаційному полі Кремль поширює тему про те, що російська армія "ефективніша за війська НАТО" та "експерти відзначили, що армія РФ застосовує нестандартні методи ведення бойових дій в Україні". Водночас ворог продовжує продукувати фейки.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти створили нову порцію фейків і маніпуляцій проти України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі