середа, 13 квітня 2022 12:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Російська пропаганда переконує громадян РФ, що їхня армія ефективніша за НАТО

Російська пропаганда переконує громадян РФ, що їхня армія ефективніша за НАТО
Ворог хоче переконати гомадян своєї країни, що російська армія героїчно виконала поставлені завдання Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО України

Росія розгортає масштабну кампанію з міфологізації війни в Україні. У іноземному та російському інформаційному полі Кремль поширює тему про те, що російська армія "ефективніша за війська НАТО" та "експерти відзначили, що армія РФ застосовує нестандартні методи ведення бойових дій в Україні".

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

"Росія використовує вихоплені з контексту беззмістовні цитати американського військового Андреаса Вебера та військового аналітика США Трента Теленка. Вони хочуть сформувати хибне враження, що ці фахівці підтримують дії Росії та аналізують "військові досягнення" РФ. Насправді ж ці фахівці в інформаційному просторі підтримують Збройні сили України і коментують дії російської армії у негативному контексті", - написали в Центр протидії дезінформації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни готуються перекласти на українців масове знищення жителів ОРДЛО

Ворог хоче переконати гомадян своєї країни, що російська армія героїчно виконала поставлені завдання. Пропаганда фіксує неіснуючі перемоги на фронті.

Упродовж 12 квітня ворог продукував низку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів. Добірку меседжів та наративів, які РФ прагне використати як зброю у інформаційній війні, зібрали експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України. Застерігаємо від фейків. Як заявляє міністерство оборони Росії, "Україна не бажає забезпечувати безпеку виходу іноземних суден зі своїх портів", необхідну для подальшої дискредитації армії РФ. Міноборони РФ стверджує, що українська влада дала вказівку "заблокувати Ірпінь для зйомки псевдодоказів провини Росії у загибелі людей". Водночас пропагандисти РФ заявили, що Росія "неодноразово презентували докази, що викривають фейк в українській Бучі, методично та аргументовано пояснювали, що це підтасовка, а передані документи щодо Бучі вивчатимуть спецслужби".

Зараз ви читаєте новину «Російська пропаганда переконує громадян РФ, що їхня армія ефективніша за НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі