понеділок, 11 квітня 2022 13:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни готуються перекласти на українців масове знищення жителів ОРДЛО

Росіяни готуються перекласти на українців масове знищення жителів ОРДЛО
Україна начебто "влаштує акцію з масовим знищенням мирних жителів у ОРДЛО" Фото: Центр протидії дезінформації при РНБО України

Від росіян знову очікують на провокації. Для дискредитації України на міжнародній арені медіа РФ повідомляють про провокації, які начебто готує "українська влада за підтримки країн Заходу".

Україна начебто "влаштує акцію з масовим знищенням мирних жителів в ОРДЛО", повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Кремлівські ЗМІ зазначають, що українська сторона "готує відеофіксацію провокації з обстрілами автомобілів "швидкої допомоги" в Сіверськодонецькому районі", "підірве резервуари з хлором у Попаснянському районі". У такий спосіб РФ намагається, заплутати, дезінформувати, перекласти на Україну відповідальність за скоєні злочини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія заявила про нібито провокацію СБУ на хімічному заводі під Харковом

"З огляду на те, що за вісім років війни на Сході України жодна українська влада не розглядала військовий варіант повернення тимчасово окупованих територій, звинувачення в провокаціях із боку РФ безглузді. Росії доведеться взяти на себе відповідальність за знищення мирного населення України, оскільки міжнародні суди вже розслідують скоєні окупантами злочини на території нашої держави", - ідеться в повідомленні.

Російські окупанти продовжують продукувати низку фейків, маніпуляцій і дезінформаційних "вкидів" щодо України. Наприклад, після поразки РФ на Півночі України пропагандистські росмедіа повернулися до створення неправдивого контенту про те, що країни Заходу нібито постачають українцям "неякісну та застарілу зброю".

Зараз ви читаєте новину «Росіяни готуються перекласти на українців масове знищення жителів ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі