субота, 09 квітня 2022 01:41

Росія заявила про нібито провокацію СБУ на хімічному заводі під Харковом

Росія заявила про нібито провокацію СБУ на хімічному заводі під Харковом
Росія запустила новий фейк про провокацію на хімзаводі під Харковом. Фото: mil.ru

У Міністерстві оборони Російської Федерації розповіли, що нібито СБУ готує провокацію на хімічному заводі поблизу Харкова.

Про це повідомив на брифінгу офіційний представник Міноборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков.

"За підтвердженою інформацією, у місті Первомайський Харківської області українськими спецслужбами готується велика провокація з використанням отруйних речовин. На території виробничого об'єднання "Хімпром" співробітниками СБУ заміновано сховище зі 120 тоннами хлору. Дане сховище планується підірвати для звинувачення Збройних сил Росії у нібито створенні хімічної катастрофи, яка спричинила загибель місцевих жителів", - заявив Конашенков.

Але завод "Хімпром" існує лише на картах і мабуть в Росії про це не знали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Shell продовжує купувати російську нафту - ЗМІ

"Найближчим часом буде ліквідовано одне з колись найбільших хімічних підприємств України - ДП "Хімпром". Наразі стало відомо, що відновити роботу першотравневого "Хімпрому" вже неможливо: найближчим часом ДП буде стерто з карти хімічної галузі України", - писалося у 2012 році на сайті Uaprom.info.

Наразі завод не працює, будівлі цехів знесено. Відео вибуху однієї з будівель було опубліковано ще в 2013 році.

За добу російські терористи обстріляли Харків та область з артилерії, мінометів, танків і РСЗВ. Всього завдали 48 ударів.

Зараз ви читаєте новину «Росія заявила про нібито провокацію СБУ на хімічному заводі під Харковом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі