вівторок, 19 квітня 2022 14:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни масово закликають окупантів до жорстокішого поводження із цивільними в Україні

Росіяни масово закликають окупантів до жорстокішого поводження із цивільними в Україні
Російська пропаганда веде інформаційну війну. Фото: facebook.com/AFUStratCom

Інформаційна війна є складовою повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Через це росіяни почали масово закликати російські війська до жорстокішого поводження із цивільним населенням в Україні. Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ у Facebook.

У перші дні війни росіяни в соцмережах просили українців не панікувати й почекати "поки їх врятують". Однак "перемог" не було та й санкції змусили пропагандистів перевести увагу внутрішньої аудиторії завдяки постановковим відео, де нібито українські військові погано ставляться до полонених окупантів.

Пізніше пропаганда країни-агресорки поширювала фейки про нібито українських націоналістів, які знущаються з мирних жителів. І розповідали, що "нацисти ЗСУ" жорстоко ставляться до літніх людей, а "Азов" нібито катує людей.

"Упродовж останніх восьми років РФ планомірно просувала наратив "про геноцид населення Донбасу". У ньому звинувачували кожного українця та українку, що як наслідок забезпечило режим Путіна значним рівнем підтримки звірств в Україні з боку населення Московії", - підкреслили в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій

Саме через це росіяни й почали масово закликати загарбників жорсткіше поводитися з українцями. Факти злочинів вони називають постановкою, а окупаційні підрозділи, які в них винні, здобувають почесні звання.

"Варто очікувати, що найближчим часом росіянам відкрито демонструватимуть воєнні злочини ЗС РФ і вони це підтримуватимуть! Ось він - наочний результат російської пропаганди", - підсумували в СтратКом.

Ворожі пропагандисти цинічно заперечують факт перебування великої кількості цивільних осіб на заводі Азовсталь у Маріуполі. Цю дезінформаційну кампанію Росія здійснює винятково для приховання чергового воєнного злочину, відповідати за який доведеться перед трибуналом.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни масово закликають окупантів до жорстокішого поводження із цивільними в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі