вівторок, 19 квітня 2022 14:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія поширює новий фейк щодо цивільних на Азовсталі

Росія поширює новий фейк щодо цивільних на Азовсталі
У мережі є сотні відео з дітьми у підвалах Азовсталі. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Ворожі пропагандисти цинічно заперечують факт перебування великої кількості цивільних осіб на заводі Азовсталь у Маріуполі.

Цю дезінформаційну кампанію Росія здійснює винятково для приховання чергового воєнного злочину, відповідати за який доведеться перед трибуналом, повідомив у вівторок Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Під час поширення повідомлення про початок штурму території заводу спікер так званої народної міліції ОРДО ватажок ДНР Едуард Басурін назвав фейком інформацію про наявність цивільних на Азовсталі. Таку тезу він сказав попри десятки заяв найвищого політичного керівництва України та українських військових, а також сотні відео з дітьми в підвалах Азовсталі, поширених у мережі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти публічно заявляють про власні злочини в Маріуполі

Водночас маніпулятори Російської Федерації не зважають навіть на те, що вчора самі ж повідомили, що на заводі Азовсталь бійці батальйону "Азов" нібито тримають в заручниках цивільних осіб різного віку, зокрема дітей.

19 квітня у ЗМІ повідомили, що російські окупанти почали штурм українських позицій на заводі Азовсталь у Маріуполі. Для штурму будівлі спеціально формували групи терористів. За словами ватажка ДНР Басуріна, "операція" відбувається за підтримки російської авіації та артилерії.

Завод Азовсталь - головне вогнище опору українських захисників у Маріуполі.

Також відомо, що в укриттях на території заводу кілька тижнів ховаються сотні маріупольців, зокрема діти, жінки й літні люди.

Командир полку "Азов" підполковник Денис Прокопенко закликав світових лідерів організувати "зелений коридор" для цивільних, які перебувають на заводі.

Зараз ви читаєте новину «Росія поширює новий фейк щодо цивільних на Азовсталі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі