вівторок, 19 квітня 2022 06:46

Спецтема: Війна Росії проти України

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій

Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО зібрали добірку фейків і маніпуляцій ворога. Фото: t.me/CenterCounteringDisinformation

Окупанти продукували 18 квітня низку фейків, маніпуляцій і дезінформаційних "вкидів" стосовно України.

Російські ЗМІ з метою маніпуляції опублікували вирвані з публікації експрезидента Чехії Вацлава Клауса у чеському виданні iDNES слова про "любов до України", які нібито можуть приховувати в собі "ненависть до Росії", повідомив у вівторок Центр протидії дезінформації при РНБО.

"Під час доповіді на засіданні комісії з розслідування діяльності біолабораторій в Україні віцеспікерка держдуми РФ Ірина Ярова заявила, що Росія нібито виявила факт вчинення бактеріологічного тероризму проти дітей у тимчасово окупованій Луганській області 2020 року. Застерігаємо: це - фейк", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Росії запустили план терактів на своїй території, щоб звинуватити Україну - РНБО

Водночас російські пропагандисти заявили, що "США передали Києву понад третину власних запасів ракет для протитанкових комплексів Javelin, тоді як Німеччина та Канада вже вичерпали можливості для надання військової допомоги". Це - дезінформація.

Росія розгортає масштабну кампанію з міфологізації війни в Україні. В іноземному та російському інформаційному полі Кремль поширює тему про те, що російська армія "ефективніша за війська НАТО" та "експерти відзначили, що армія РФ застосовує нестандартні методи ведення бойових дій в Україні". Водночас ворог продовжує продукувати фейки.

Зараз ви читаєте новину «Інформаційна війна: росіяни вигадали низку нових фейків і маніпуляцій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі