вівторок, 15 травня 2018 23:29

Обшуки в офісі "РИА Новости Украина": в ОБСЄ висловили свою думку

Обшуки в офісі "РИА Новости Украина": в ОБСЄ висловили свою думку
Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір засудив дії СБУ проти "РИА Новости Украина". Фото: Дзеркало тижня

Влада України не має накладати необґрунтовані обмеження на іноземні ЗМІ, суперечачи міжнародним домовленостям.

Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Гарлем Дезір.

"Я висловлюю серйозну стурбованість з приводу ранкових обшуків у російських ЗМІ у Києві, арешту журналістів та обшуків у будинках журналістів. Я знову закликаю владу утримуватися від накладання необґрунтованих обмежень на роботу іноземних журналістів, що впливає на вільний потік інформації та свободу ЗМІ.

Я нагадую, що згідно з Гельсінським заключним актом, держави-учасниці ОБСЄ взяли на себе зобов'язання полегшити умови, за яких журналісти однієї держави-учасниці здійснюють свої повноваження в іншій державі-учасниці", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Підконтрольні Кремлю": СБУ обшукує офіс інформаційного агентства у Києві

За словами Дезіра, боротьба з пропагандою не повинна стати порушенням міжнародних домовленостей і стандартів і бути втручанням у діяльність ЗМІ.

Служба безпеки України 15 травня влаштувала обшук у київському офісі інформаційного агентства "РИА Новости Украина". Правоохоронці викрили ЗМІ у веденні гібридної інформаційної війни проти України. Згодом стало відомо, що правоохоронні органи проводять слідчі дії з журналістом агентства Кирилом Вишинським.

За словами Генпрокурора Ігоря Луценка, слідство має докази "добре проплачених антиукраїнських атак", які планували за участі пропагандистів кремлівські спецслужби.

Зараз ви читаєте новину «Обшуки в офісі "РИА Новости Украина": в ОБСЄ висловили свою думку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі