пʼятниця, 02 серпня 2024 20:53

Новий Командувач Об'єднаних сил ЗСУ відреагував на конфліктні ситуації у військових бригадах

Новий Командувач Об'єднаних сил ЗСУ відреагував на конфліктні ситуації у військових бригадах
Новий Командувач Об'єднаних сил ЗСУ Андрій Гнатов відреагував на конфліктні ситуації у військових бригадах. Фото: Главком

Командувач Об'єднаних сил ЗСУ, командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" бригадний генерал Андрій Гнатов відреагував на конфліктні ситуації у військових бригадах, які потрапили у публічний простір.

Він визнав, що у військових можуть виникати певні "нестандартні питання", але українцям не варто вирішувати їх шляхом оприлюднення у соцмережах, особливо під час бойових дій. Про це Гнатов сказав в інтерв'ю "Главкому".

Насправді, це важка тема, в якій дуже багато болючих точок, погоджується генерал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парамедикиня "Пташка" звернулася до Зеленського з вимогою перевірити керівництво 59-ї бригади

За словами Гнатова, у Статуті чітко прописано, що командир зобов'язаний знати потреби і запити особового складу, ухвалювати рішення за його заявами, скаргами, іншими зверненнями. Якщо порушене питання не належить до компетенції безпосереднього начальника, то військовослужбовець має право звернутися до наступного прямого начальника.

"У Збройних Силах, Міністерстві оборони працюють "гарячі лінії", і я знаю, що потік питань, які там порушуються та вирішуються, колосальний", - зазначає командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

До того ж, додає Гнатов, у кожного командира чи командувача є механізми та структури, які полегшують йому функцію спілкування з підлеглими.

За словами генерала, це вивчення морально-психологічного стану військовослужбовців, отримання різноманітних даних, звітів про стан справ у підрозділах, зокрема у бригадах, а також бойові донесення, які надають командирам.

У червні начальник штабу бригади "Азов" Богдан Кротевич заявив про некомпетентне командування генералом Юрієм Содолем військами, що призвело до втрат територій. Також Кротевич звинуватив генерала у загибелі українських військових.

24 червня президент Володимир Зеленський звільнив Содоля і призначив командувачем Об'єднаних сил ЗСУ бригадного генерала Андрія Гнатова.

Зараз ви читаєте новину «Новий Командувач Об'єднаних сил ЗСУ відреагував на конфліктні ситуації у військових бригадах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі