середа, 31 серпня 2022 12:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Німеччина змінила правила перебування для українських біженців

Німеччина змінила правила перебування для українських біженців
У Німеччині з 1 вересня діятимуть нові правила перебування для українців. Фото: pixabay.com

У Німеччині переглянули умови перебування біженців з України.

З початку осені влада країни запровадить лік безвізових днів для тих українців, які рятуються від війни, повідомляє Flüchtlingsrat Berlin.

"Нововведення почнуть діяти з 1 вересня. Згідно з оновленими правилами перебування українських біженців у Німеччині громадяни України мають подбати про свій статус, щоб залишатися в країні легально", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині невідомі напали на українських переселенців

Щоб перебувати на території держави законно, українці, які на 1 вересня матимуть вичерпаний безвіз, мають покинути країну на 90 днів або мати оформлений статус тимчасового захисту.

Подати заявку на реєстрацію також потрібно, якщо термін безвізового перебування (90 днів з дня перетину кордону) спливає у проміжку з 1 вересня до 1 грудня.

Водночас в українців, які прибуватимуть до Німеччини з 1 вересня за безвізом, не вимагатимуть одразу подаватися на набуття статусу тимчасового захисту. Реєстрація для біженців з України буде доступна впродовж усього періоду війни.

Упродовж перших шести місяців повномасштабної російсько-української війни Німеччина прийняла близько 1 млн біженців з України.

Зараз ви читаєте новину «Німеччина змінила правила перебування для українських біженців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі