середа, 31 серпня 2022 09:42

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині невідомі напали на українських переселенців

У Німеччині невідомі напали на українських переселенців
У Німеччині невідомі намагалися підпалити дитячий садок, де піклуються про дітей українських переселенців. Фото: bild.de

У Німеччині невідомі намагалися підпалити дитячий садок, де піклуються про дітей українських переселенців.

Інцидент стався в Лейпциґу, повідомляє Bild.

Зловмисники розлили на вході в садок легкозаймисту рідину. Імовірно, спирт або бензин, і підпалили її. Але вогонь не перекинувся на будівлю дитсадка. Обійшлося незначним пошкодженням дверей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН підрахувала кількість українських біженців у Європі

На момент нападу садок уже не працював, тому діти й вихователі не постраждали.

А ввечері 26 серпня було зафіксовано напад будинок для біженців. Він розташований за 700 м від постраждалого дитячого садка. Там також використали займисті пристрої.

"Через просторову близькість ми не відкидаємо, що між цими двома діями є зв'язок. Зараз вивчаємо свідчення очевидців, опитуємо місцевих жителів, шукаємо записи з камер і перевіряємо соціальні мережі", – заявили в німецькій поліції.

У Європейському Союзі дозволили українським біженцям користуватися українським водійським посвідченням без необхідності його обміну.

Біженці, які рятувалися від війни й перебувають в Іспанії, зможуть отримувати по €400 і €100. Грошову допомогу видаватимуть дорослим і неповнолітнім українцям.

Українцям у Польщі надали доступ до безплатної медицини.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині невідомі напали на українських переселенців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі