неділя, 13 травня 2012 17:29

Над убивцями Оксани Макар активісти вимагають відкритого судового процесу

Над убивцями Оксани Макар активісти вимагають відкритого судового процесу
Рейко Опітц: "У сучасній німецькій клініці, з необхідним устаткуванням Оксана б вижила". Фото: donbass.ua

Українські та закордонні активісти, що надавали допомогу жертві зґвалтування Оксані Макар, вимагають відкритого судового процесу над її убивцями.

Відповідного листа до українського Прем'єр-міністра Миколи Азарова надіслало, зокрема, і посольство Німеччини в Україні. Відповіді на нього вже місяць немає, в Кабміні ситуацію ніяк не коментують.

Нині німецький видавець за підтримки деяких представників парламентської опозиції в Україні, продовжує надавати лікарням Миколаєва сучасне медичне обладнання, частину з якого придбали на кошти, зібрані для Оксани Макар.

Рейко Опітц вимагає публічного процесу над убивцями дівчини, бо в іншому разі, на його думку, Україна асоціюватиметься з безкарними зґвалтуваннями та вбивствами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оксану Макар хотіли забрати на лікування в Німеччину, але Бахтєєва не дозволила

"Моя особиста думка: в сучасній німецькій клініці, з необхідним устаткуванням Оксана б вижила. Незрозуміло, чому Україна будує великі стадіони, але в неї немає обладнання для лікування її дітей.

Сьогодні ж ми дипломатичним шляхом передали петицію українському прем'єру Миколі Азарову з проханням повідомити, чи буде суд у справі Оксани Макар відкритим, ­– зазначив німецький видавець. – Він досі не дав жодної відповіді. Це, щонайменше, не коректно. Мінімум, який може зробити українська влада, це зробити процес над убивцями відкритим".

Якщо цього не станеться, то Опітц обіцяє покликати під стіни суду представників усіх провідних світових медіа.

Активісти руху на підтримку Оксани Макар також обіцяють багатотисячні мітинги, якщо влада не дослухається і не зробить процес відкритим.

Зараз ви читаєте новину «Над убивцями Оксани Макар активісти вимагають відкритого судового процесу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі