середа, 25 квітня 2012 15:53

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

Справа Оксани Макар потрапила до суду

Справа Оксани Макар потрапила до суду
Оксану Макар троє зґвалтували і намагались спалити живцем. Фото: svit24.net

Кримінальну справу за обвинуваченням трьох молодих людей у зґвалтуванні і вбивстві з особливою жорстокістю в Миколаєві Оксани Макар направлено до Центрального районного суду Миколаєва, заявили в Генеральній прокуратурі Україні.

Як повідомила керівник прес-служби Генпрокуратури Маргарита Велькова, 24 квітня в Генпрокуратуру для затвердження обвинувального висновку надійшло кримінальну справу за обвинуваченням трьох молодих людей в зґвалтуванні і вбивстві Макар.

"25 квітня заступником генпрокурора Україна обвинувальний висновок у справі затверджено і сьогодні ж справу направлено до Центрального районного суду Миколаєва для розгляду по суті", - повідомила Велькова.

Як повідомлялося, 10 березня в Миколаєві троє 19-річних хлопців заманили в квартиру О.Макар, зґвалтували її, а потім, щоб приховати сліди злочину, придушили і спробували спалити живцем. Дівчина вижила, але перебувала у вкрай важкому стані, їй ампутували руку і стопи. 16 березня, постраждала спецрейсом була доставлена з Миколаївської лікарні в Донецький опіковий центр Інституту невідкладної і відновної хірургії ім. Гусака, де їй зробили кілька операцій, проте врятувати життя не змогли - 29 березня Макар померла.

11 березня підозрювані були затримані, проте двох з них відпустили під підписку про невиїзд. Після проведення акції протесту жителями Миколаєва 13 березня були арештовані всі троє співучасників цього злочину. Відносно підозрюваних були порушені кримінальні справи, які були згодом перекваліфіковані на статтю про умисне вбивство. За подібні злочини покарання може бути як позбавлення свободи до 15 років, так і довічне ув'язнення.

 

Зараз ви читаєте новину «Справа Оксани Макар потрапила до суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі