середа, 05 червня 2024 06:12

На Україну суне негода: де чекати грози з градом

На Україну суне негода: де чекати грози з градом
Вдень подекуди можливі град та шквали. Фото: pixabay.com

5 червня в Україну накриє негода. У низці областей пройдуть дощі з грозами. Буде хмарно з проясненнями.

Вдень подекуди можливі град та шквали до 15-20 м/с, повідомляє Укргідрометцентр.

"У середу очікуються короткочасні дощі, грози, вдень у більшості районів Лівобережжя подекуди град. Лише на півдні без опадів. Вітер південно-західний, у західних областях з переходом на північно-західний, 5-10 м/с", - сказано в повідомленні.

Температура повітря на високогір'ї Карпат вдень становитиме +15...20°С.

У західних, північних та Вінницькій областях спека сягатиме +21...26°С. На решті території +27...32°С, а в Криму до +35°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Град, шквали і спека до +33С - українців вразили прогнозом

На Київщині буде протягом дня хмарно з проясненнями. Очікується короткочасний дощ та грози. Вітер південно-західний, зі швидкістю 5-10 м/с.

Температура в Київській області становитиме +21...26°С. У Києві стовпчики термометрів покажуть +24...26°С.

У другій половині року температура на Землі знизиться, на зміну погодному явищу Ель-Ніньо прийде Ла-Нінья. Погодне явище Ель-Ніньо закінчиться до червня.

Ель-Ніньйо - феномен різкого підвищення температури поверхневого шару води в екваторіальній частині Тихого океану, який означає сильну спеку, засухи та катастрофічні наводнення і опади у багатьох регіонах світу.

У роки Ла-Нінья, навпаки, формується потужний антициклон, у системі циркуляції якого на американський континент надходить холодне арктичне повітря. Так як Земля обертається навколо своєї осі, ці повітряні маси рухаються із заходу на схід, змінюючись на своєму шляху. Зрештою вони потрапляють до Атлантики та Європи.

Зараз ви читаєте новину «На Україну суне негода: де чекати грози з градом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі