пʼятниця, 19 березня 2010 12:15

На Полтавщині дітей у школах труїли неякісними продуктами

На Полтавщині дітей у школах труїли неякісними продуктами

Полтавську фірма постачала неякісні харчові продукти для садочків, шкіл і санаторіїв усієї області.

Порушення виявили спеціалісти держпідприємства "Полтавастандартметрологія" на прохання прокуратури. Фірма постачала масло і сметану з Дніпропетровської області, тушонку - з Донецької.

Директор "Полтавастандартметрологія" Віктор Мирунко розповів Gazeta.ua, що в продуктах знайшли безліч порушень стандартів.

"У маслі Магдалинівського маслозаводу не виявили жодного граму молочного жиру. Хоча за держстандартом у найгіршому спреді його має бути не менше 10%. А на упаковці написано, що продукт виготовлено по ДСТУ, жир 72,5%. Перевірили - загальний жир 70%, 6% рослинного. Масло було із сироватки, на якій замішані рослинні жири і тваринні невідомого походження, добавлені ароматизатор, кератин, консистенція крихка - і це все пішло у школи", - обурився Мирунко.

Полтавська фірма постачала також м"ясні консерви донецького товаровиробника, які містили бактерії групи кишкової палички.

"На них теж було написано, що випущені по держстандарту. А ним передбачено, що має бути 30 грамів шматочків м"яса. Їх було наполовину менше. І взагалі це була якась однорідна маса з жирністю фактично 27%, хоча допускається 17%. Не кажу вже про сполучні тканини", - зазначив експерт.

Найбільшою проблемою посадовець назвав те, що законодавством не визначене поняття фальсифікації.

"А невідповідність інгрідієнтно-компонентного складу на сьогодні не є фальсифікацією, а кваліфікується як невідповідність стандартам. От і маємо те, що маємо", - додав він.

За даним порушенням прокуратура проводить перевірку.

Зараз ви читаєте новину «На Полтавщині дітей у школах труїли неякісними продуктами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі