пʼятниця, 07 грудня 2007 20:19

50% харчових продуктів в українських магазинах потрібно відправляти на утилізацію

В Україні процвітає торгівля фальсифікованою, що містить ГМ-продукти, ввезеною на територію країни контрабандно, а також просто неякісною продукцією, небезпечною для здоров"я людей.

Про це свідчать численні матеріали перевірок на споживчих ринках.

За інформацією представників Головного управління з питань захисту прав споживачів в 2007 році в Києві різного роду порушення при реалізації продтоварів виявлені в 85-90% проінспектованих суб"єктів господарювання, що займаються торгівлею продуктами харчування. У Луганській області - у більше 95% перевірених підприємств.

Як відзначають луганські інспектора, найбільші об"єми (третина і більше від перевірених) бракуються і знімаються з реалізації наступних товарів: риба і рибопродукти, м"ясні вироби, молокопродукти, курячі яйця, цукор, дитяче харчування, соки і соковмісні напої, чай, кава, кондитерські і макаронні вироби.

Основні порушення пов"язані саме з продажем контрафактній, неякісній і простроченій продукції, тобто що представляє загрозу здоров"ю споживача.

Як мінімум 50% всієї харчовій продукції, що реалізовується, на українському ринку можна прямо відправляти на утилізацію. Офіційної статистики утилізації продуктів харчування знайти неможливо, і фірм, які цим займаються, не так вже і багато.

Згідно з українським законодавством продаж продовольчих товарів з терміном кінцевої реалізації, що закінчився, категорично заборонений, також як і неякісна продукція, небезпечна для здоров"я людей, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «50% харчових продуктів в українських магазинах потрібно відправляти на утилізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі