пʼятниця, 10 квітня 2009 14:53

На 87-му році не стало актора Євгенія Весника

На 87-му році не стало актора Євгенія Весника
Народний артист СРСР Євгеній Весник - відомий актор театру та кіно і театральний режисер - помер на 87-му році життя. Днями у нього стався інсульт, і його екстрено госпіталізували. Він помер в лікарні, повідомили в дирекції Малого театру.

Євгеній Якович відчув себе погано минулого вівторка вранці. Немолодого актора мучили сильні головні болі. Напади були такими сильними, що не рятували навіть сильнодіючі знеболюючі. Ближче до полудня дружина видатного актора наполягла на тому, щоб викликати бригаду швидкої допомоги.

Лікарі відразу ж наполягли на екстреній госпіталізації. У Євгенія Яковича медики запідозрили порушення мозкового кровообігу. Проте в госпіталі, куди доставили актора, стало ясно, що справи у Народного артиста йдуть набагато серйозніше, ніж передбачалося. Євгеній Якович переніс інсульт, і йому була потрібна екстрена допомога.

Весника одразу ж доставили в палату, де підключили до апаратів.

Весник першим в СРСР зіграв роль Бендера

За життя відомого актора-фронтовика лікарі боролися три доби. Але ослаблений організм 86-річного Євгенія Яковича не зміг подолати важку недугу. Сьогодні вночі легенди радянського кінематографа не стало.

Свої співчуття у зв"язку з кончиною народного артиста вже висловив президент РФ Дмитро Медведєв.

Автор ряду сценаріїв для радіо і телебачення Євгеній Весник брав участь у Великій Вітчизняній війні, в 1948 році закінчив Театральне училище імені Щепкіна і став актором драматичного театру імені Станіславського. У 1954 році пішов в театр Сатири, потім в трупу Малого театру. Весник першим в СРСР виконав роль Остапа Бендера.

У 1998 році актор був нагороджений орденом "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня. Серед найбільш яскравих фільмів за участю Євгенія Весника - "Звичайне диво", "Сім людей похилого віку і одна дівчина", "Угрюм-ріка", "Дивак з п"ятого "Б", "Чародії", "Ширлі-мирлі", "Пригоди Електроніка".

За матеріалами Life.ru, ИТАР-ТАСС

Зараз ви читаєте новину «На 87-му році не стало актора Євгенія Весника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі