пʼятниця, 06 січня 2023 10:54

Московська церква звинуватила Епіфанія в брехні

Московська церква звинуватила Епіфанія в брехні
УПЦ МП аявила, що Епіфаній не має дозволу служити в Лаврі. Фото: facebook.com/Orthodox.in.Ukraine

Українська православна цервка Московського патріархату заявила, що предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній не має права проводити богослужіння у Лаврі 7 січня.

Його намір є спробою захоплити Успенський собор, повідомляє Синодальний інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП

"Анонсоване ПЦУ богослужіння в соборі Києво-Печерської Лаври не має дозволу. За словами в. о. генерального директора Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" Олександра Рудника, ніяких звернень про використання Успенського собору та Трапезного храму для проведення богослужінь від ПЦУ він не отримував", - заявили в УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська церква судитиметься за храми у Лаврі

Намір Епіфанія церковники МП назвали спробою силового захоплення собору шляхом шантажу. Також звинуватили всі ЗМІ, які опублікували заяву, бо нібито не "перевірили інформацію, а натомість розповсюдили черговий фейк від ПЦУ".

4 січня митрополит Епіфаній повідомив, що звершить богослужіння з нагоди Різдва в Успенському соборі Києво-Печерської лаври. Це буде перша в історії літургія предстоятеля ПЦУ там.

Також вказали, що всі необхідні дозволи на проведення служби ПЦУ отримала.

Зараз ви читаєте новину «Московська церква звинуватила Епіфанія в брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі