середа, 04 січня 2023 21:08

Уперше в історії ПЦУ: Епіфаній служитиме на Різдво у соборі Києво-Печерської лаври

Уперше в історії ПЦУ: Епіфаній служитиме на Різдво у соборі Києво-Печерської лаври
Богослужіння почнеться о 9:00. Фото: eastnews.ua

Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній звершить богослужіння з нагоди Різдва в Успенському соборі Києво-Печерської лаври.

Це буде перша в історії літургія предстоятеля ПЦУ там, передає пресслужба Православної церкви України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Московська церква судитиметься за храми у Лаврі

"Після отримання відповідного дозволу повідомляємо вірних та громадськість, що святкову Божественну літургію з нагоди Різдва Христового предстоятель Православної церкви України та священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської лаври митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 7 січня 2023 року в Успенському соборі Києво-Печерської лаври", – йдеться у заяві.

Початок богослужіння о 9:00.

Конституційний суд постановив, що закон, який зобов'язує УПЦ МП змінити назву так, щоб вона вказувала на її належність до Росії, відповідає Конституції.

Міністерство культури та інформаційної політики не рекомендуватиме Лаврському заповідникові продовжувати угоду з РПЦ в Україні на оренду Успенського собору і Трапезної церкви у Верхній лаврі.

Зараз ви читаєте новину «Уперше в історії ПЦУ: Епіфаній служитиме на Різдво у соборі Києво-Печерської лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі