субота, 03 лютого 2024 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Міноборони відреагувало на критику законопроєкту про мобілізацію

Міноборони відреагувало на критику законопроєкту про мобілізацію
30 січня Кабінет міністрів після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Фото: колаж ТСН

Новий мобілізаційний законопроєкт відповідає вимогам часу і за нього потрібно проголосувати в Раді якомога швидше.

Не слід витрачати час на тривале обговорення. Про це в ефірі телемарафону заявив начальник управління преси та інформації Міноборони Іларіон Павлюк.

"Обговорення законопроєкту в демократичній державі - це абсолютно нормальний процес. Інша справа, що йде війна і ми не маємо багато часу. Тому дуже хотілося, щоби якомога швидше ми почали рухатися, щоби було голосування за законопроєкт", - зауважив Павлюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він має бути справедливим": Данілов зробив заяву щодо нового законопроєкту про мобілізацію

Представник Міністерства оборони заявив, що цей законопроєкт достатньо дієвий для того, щоб посилити поповнення Збройних сил, відповідає вимогам часу і дуже важливий.

"Він містить ключову норму про визначеність терміну служби, про оці 36 місяців. Тому що ви не можете бігти невизначену дистанцію. Ми чудово усвідомлюємо, що це один з важливих чинників залучення до війська", - підкреслив він.

Окрім того, за словами Іларіона Павлюка, законопроєкт містить інші норми, які дозволять зробити механізм мобілізації ефективнішим, зрозумілішім та прозорішим.

30 січня Кабінет міністрів після доопрацювання вніс до Верховної Ради законопроєкт про мобілізацію. Строкову військову службу планують скасувати. Повістки приходитимуть також й у електронний кабінет призовника.

Військовозобов'язані протягом 60 днів з дати початку проведення мобілізації зобов'язані уточнити свої облікові дані через центри надання адміністративних послуг, або електронний кабінет призовника, військовозобов'язаного, резервіста, або у ТЦК за місцем свого перебування або знаходження, згідно законопроєкту.

Парламент ухвалив законопроєкт, за яким створять електронний реєстр військовозобовʼязаних.

Зараз ви читаєте новину «Міноборони відреагувало на критику законопроєкту про мобілізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі