вівторок, 27 липня 2010 18:02

Медведєв і Берлусконі знехтували "Таємною вечерею" да Вінчі (ФОТО)

Автор: Фото REUTERS/Livio Anticoli
 

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі викликав обурення громадськості, зфотографувашись з президентом Росії Дмитром Медведєвим на фоні "Таємної вечері" італійського художника епохи Відродження Леонардо да Вінчі.

Справа в тому, що зйомка зі спалахом шедевру XV століття суворо заборонена через небезпеку руйнування фарбового шару.

Два лідери протягом декількох хвилин позували перед камерами фотографів, стоячи перед знаменитої фрескою, повідомляє The Daily Telegraph. Політичних діячів не збентежило навіть те, що поруч із шедевром геніального художника розміщені знаки, які вказують на заборону при зйомці включати спалах.

Медведєв прибув в Мілан з коротким офіційним візитом в минулу п'ятницю, 23 липня. Берлусконі показував високому гостю домініканський монастир Санта-Марія делле Граціє, в трапезній якого знаходиться фреска Леонардо. Туристи, які заздалегідь бронювали відвідування трапезної, змушені були пропустити вперед Берлусконі і Медведєва. Можливості роздивитися шедевр італійського генія люди чекають по три місяці.

Представникам опозиції не сподобалося, що Берлусконі і Медведєв дозволили собі те, що категорично заборонено пересічним громадянам.

Професор Ульберіко Санта Марія, який працює в науковому відділі Музеїв Ватикану, зі свого боку, заявив, що ні за що не дозволив би нікому фотографуватися зі спалахом перед "Таємною вечерею". За словами вченого, спалах заборонено вмикати при зйомці будь-яких творів мистецтва через інтенсивний збиток, який може бути нанесений барвистому шару.

NEWSru

Зараз ви читаєте новину «Медведєв і Берлусконі знехтували "Таємною вечерею" да Вінчі (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі