вівторок, 10 серпня 2010 15:52

Людям простіше заборонити заходити у ліс, ніж їх виховати - Шершун

Людям простіше заборонити заходити у ліс, ніж їх виховати - Шершун

Для патрулювання лісів задіяні працівники МНС, МВС та структури Міноборони.

Про це у коментарі кореспонденту Gazeta.ua заявив голова Держкомлісгоспу Микола Шершун:

"Коли місцеві у лісі бачать міліцію, їм легше пояснити, що сьогодні у лісі не можна не те, що розкладати багаття, навіть знаходитись. Щоправда, люди нарікають на те, що це суперечить Конституції. Але ж та не написано, що по такій жарі у лісі можна палити вогонь. Я був у Криму на виїзній нараді. Температура 42 градуси. Загорівся ліс на горі. Туди гелікоптером вилетіла наша оперативна група. Інакше туди швидко добратися неможливо. Побачили, що якісь екстремали розклали багаття та смажать шашлики", - зауважив чиновник.

"Краще людям просто заборонити ходити у ліс, ніж їх перевиховувати. Якщо ми сьогодні збережемо ліс, то люди підуть туди відпочивати пізніше", -переконаний Шершун.

Найбільше шкоди, за словами чиновника, надають так звані сільськгосппідпали:

"Горять степи у Луганській області. Стерно горить майже по всіх областях. А потім це переходить до лісових масивів. Ппотрібно дуже багато зусиль, щоб загасити цю пожежу. Самі люди не розуміють ситуацію. Далеко ходить не треба - у суботу проїдьтесь по Житомирській трасі чи по трасі на Чернігів. Люди наводять порядок на городах - палять сміття з городів. Це може бути причиною пожежі, бо села розташовані близько до лісів", - заявив він.

Зараз ви читаєте новину «Людям простіше заборонити заходити у ліс, ніж їх виховати - Шершун». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі