пʼятниця, 09 листопада 2007 18:45

Лондонський терорист визнав себе винним в спробі вибуху в метро

34-річний Манфо Кваку Азієду, один з шести обвинувачених у справі про підготовку серії вибухів на лондонському транспорті 21 липня 2005 року, визнаний винним у змові з метою здійснення теракту.

На процесі Азієду визнав висунуті проти нього звинувачення, заявивши, що дійсно входив до числа змовників, які планували висадити саморобні бомби в автобусах і в метро, через два тижні після лондонських терактів 7 липня, що забрали життя 52 людей.

Четверо спільників Азієду: Хасан Осман, Муктар Саїд Ібрагім, Яссін Омар і Рамзі Мохаммед раніше, 9 липня 2007 року, вже були визнані винними в змові з метою вбивства. Кожний з них проведе у в"язниці 40 років.

Проте відносно самого Манфо Кваку Азієду і шостого звинуваченого Аделя Яхії присяжні тоді так і не змогли винести вердикт. Обидва підозрюваних залишені під вартою.

Азієду був п"ятим бомбістом, проте в останню мить у нього здали нерви і він викинув вибуховий пристрій в лісі, де воно і було виявлене через два дні, повідомляє телеканал Sky News.

Зараз ви читаєте новину «Лондонський терорист визнав себе винним в спробі вибуху в метро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі