пʼятниця, 14 квітня 2023 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Лії Ахеджаковій загрожує довічне

Лії Ахеджаковій загрожує довічне
Легендарну актрису кіно і театру Лію Ахеджакову вирішили "розтерзати" в РФ. Фото: МК

Легендарну актрису кіно і театру Лію Ахеджакову вирішили "розтерзати" в РФ.

Донос на 84-річну зірку написав поплічник Кремля Віталій Бородін. У новому сюжеті "Грошей" наголошується, що все це відбувається на тлі законодавчих правок в РФ, згідно з якими стаття про "держзраду" передбачає довічне ув'язнення. Актрисі загрожує термін, якщо справі проти неї дадуть хід, пише УНІАН.

Переслідування Ахеджакової почалося буквально з перших днів початку повномасштабної війни РФ проти України. Актриса сміливо заявила про свою позицію, вона виступила із засудженням путінської агресії. Вона не боялася висловитися проти війни і Кремля.

Легендарна актриса стала кісткою в горлі для кремлівської влади, адже в усіх своїх нечисленних інтерв'ю Ахеджакова завжди говорить про війну, яку розв'язала Росія. Артистка не приховує, що їй було дуже боляче дивитися на кадри палаючих будинків у Харкові та інших містах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лія Ахеджакова готується до суду за зраду батьківщини

Спочатку висловлювання актриси почали критикувати пропагандисти, проте незабаром від неї почали відвертатися колеги і друзі, які бояться за власну шкуру. Ахеджакову позбавляли ролей, у неї ставало все менше роботи в театрі "Современник". В результаті її зовсім "прибрали",

"Мене попередив директор, що мене більше в репертуарі не буде. На вимогу якихось розгніваних людей", – зізнавалася актриса в одному з інтерв'ю.

І поки путіністи Оскар Кучера, Микола Басков, Дмитро Дюжев та інші артисти, що підтримують агресію Кремля, продовжують вихваляти диктатора, 84-річну актрису позбавляють всього через правду. Росіянам було недостатньо відібрати у Ахеджакової роботу, вони вирішили піти далі.

Віталій Бородін, який влаштував "полювання на відьом" і пише скарги на Ахеджакову, вважається ветераном доносів в РФ. Він намагався "покарати" актора Данилу Козловського, співака Валерія Меладзе і співачку Діану Арбеніну. Росіянин не припиняє писати доноси на артистів, які говорять правду.

Приводом для звинувачень у бік Ахеджакової, як вважає Бородін, є дописи в Instagram, які нібито робила актриса. Однак сама зірка кілька разів говорила, що вона не займається веденням соціальних мереж, хоча російське "правосуддя" навряд чи буде слухати адекватні доводи і вірити фактам.

Глава російського "Федерального проєкту з безпеки та боротьби з корупцією" Віталій Бородін звернувся до Генпрокуратури Росії з проханням порушити стосовно актриси Лії Ахеджакової кримінальні справи.

Бородін заявляє, що Ахеджакова спонсорує ЗСУ, повідомляє російський Telegram-канал "Кровавая барыня", який пов'язують з Ксенією Собчак.

Він заявив про пост актриси в Instagram. Сама Ахеджакова заперечує пожертву і назвала цю публікацію фейком. У театрі "Современник", де вона працювала, повідомили, що цей обліковий запис їй не належить.

Зараз ви читаєте новину «Лії Ахеджаковій загрожує довічне». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі