середа, 21 серпня 2024 13:41

Літо нікуди не йде - українців попередили про посилення спеки

22 серпня на сході, півдні та в більшості центральних областей пануватиме сильна спека в межах +33...38°С.

У західних областях, на Житомирщині, Київщині, Вінниччині спека послабне до +25...29°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко. На заході місцями буде +23...25°С.

"Літо ще нікуди не йде. Загалом в Україні переважатиме суха погода, хіба по південній частині України та на заході подекуди завтра можливі локальні короткочасні грозові дощі", - написала вона.

На Сумщині, Чернігівщині очікується +30...34°С.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грози і спека до +37°C - синоптики здивували прогнозом на середу

Водночас 22, 23 та 24 серпня, на День Незалежності України, в Києві очікується послаблення спеки.

Температура повітря знизиться до +25...29°С, часом ще буле +30°С.

"Проте в неділю та понеділок сильна кусюча спека у столицю повернеться. Стовпчики термометрів знову вчепляться градусною лапою за гарячу гілку. І розгойдаються до +35 градусів і, можливо, вище! Діаграма внизу", - додала Діденко.

 

2024 рік став роком кліматичного катаклізму. Минулого тижня світ пережив три найспекотніші дні в сучасній історії, а кожен з останніх 13 місяців без винятку бив історичні температурні рекорди. Понад 70% усіх працівників у світі, або майже 2,5 млрд людей, страждають від екстремальних температур.

Зараз ви читаєте новину «Літо нікуди не йде - українців попередили про посилення спеки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі