четвер, 14 січня 2010 14:06

Київську мерію продали за 2,8 тисячі гривень

Київську мерію продали за 2,8 тисячі гривень

Книгарня "Сяйво" продала на аукціоні адміністративний будинок по вулиці Хрещатик, 36, в якому перебувають Київрада та Київська міськдержадміністрація, за 2,8 тисячі гривень.

Аукціон відбувся за адресою вулиця Велика Васильківська, 6, в приміщенні магазину "Сяйво".

Ліцитатором на аукціоні виступив письменник Віталій Капранов, який також представляє громадський рух "Україна - зона культурного лиха".

За його словами, до проведення такого аукціону книгарню спровокували дії Шевченківської районної в Києві держадміністрації, яка приватизувала приміщення магазину, а також Київміськадміністрації, яка цьому не перешкодила.

Капранов також заявив, що приміщення "Сяйва" було приватизовано за допомогою підроблених документів, зокрема, техпаспорту приміщення та висновку оцінювача.

У зв"язку з цим колектив магазину вирішив продати на аукціоні будівлю Київради, мотивуючи таку необхідність тим, що вона використовується не за призначенням, а територіальна громада, якій вона належить, має право розпоряджатися своїм майном. Стартова ціна будівлі склала 200 гривень.

Капранов пояснив таку низьку ціну тим, що потенційному покупцеві доведеться вкласти вагомі інвестиції в дезінфекцію й дератизацію (заходи зі знищення щурів і мишей) будівлі, а також у "відмолювання гріхів чиновників".

Єдиною вимогою до покупця магазин визначив обов"язкове розміщення в мерії всіх закритих нею музеїв, бібліотек, книгарень та інших установ культури.

В аукціоні змогли брати участь всі охочі.

Під час торгів учасники як оплату пропонували бонуси у вигляді жетонів метро, вишиванок, і дисків з піснями мера Києва Леоніда Черновецького.

У підсумку на аукціоні переміг Ярослав Биструшкін, який є сином звільненого Черновецьким у 2006 році начальника Головного управління культури і мистецтв міськадміністрації Олександра Биструшкіна.

Після аукціону магазин виписав переможцю акт прийому-передачі купленої ним будівлі і урочисто вручив власникові.

Колектив магазину має намір витратити отримані від аукціону 2,8 тис. гривень на купівлю книг і передачу їх у міські бібліотеки.

Як повідомлялося раніше, 11 січня ТОВ Книгарня "Сяйво" по вулиці Червоноармійській, 6, оголосила відкритий аукціон з продажу будівлі за адресою Хрещатик, 36, яку "тимчасово займає Київська міськдержадміністрація". Українська народна партія заявила, що готова купити будівлю мерії за 200 гривень.

За матеріалом Корреспондент.net
Зараз ви читаєте новину «Київську мерію продали за 2,8 тисячі гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі