вівторок, 01 серпня 2023 10:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Кількість біженців з України сягнула безпрецедентного масштабу

Кількість біженців з України сягнула безпрецедентного масштабу
Близько 6,2 млн українців виїхали через війну. Фото: eastnews.ua

Через повномасштабну війну з Росією з України виїхали 6,2 млн громадян.

Кількість біженців досягла безпрецедентного масштабу, заявила заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна, передає УНН.

"Та ситуація, з якою Україна зіткнулася сьогодні, після повномасштабного вторгнення, безпрецедентна. Зараз у нас справді велика внутрішня та зовнішня міграція. 68% українських біженців – жінки", – наголосила вона.

Міністерство формує дані про кількість тих, хто виїхав з країни, на основі відомостей Верховного комісара ООН у справах біженців, Євростату, мобільних операторів, аналітичних установ та Державної прикордонної служби.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські біженці у Польщі почали отримувати нове житло: які умови

Зареєстровано також понад 5 млн внутрішньо переміщених громадян. Серед дорослих існує велика гендерна диспропорція.

"Якщо не вдасться переконати жінок працездатного віку повернутися, це коштуватиме Україні 10% річного довоєнного валового внутрішнього продукту. А це близько $20 млрд на рік", – заявив Олександр Ісаков з Bloomberg Economics.

Український уряд має амбітні плани щодо повоєнної реконструкції, яка має подвоїти розмір економіки до 2032 року. Водночас країні не вистачає 4,5 млн працівників та підприємців, необхідних для досягнення цієї мети.

Канада запускає нову програму для постійного проживання біженців з України. Вона дозволить українським сім'ям, які перебувають в країні, отримати статус постійних резидентів.

Зараз ви читаєте новину «Кількість біженців з України сягнула безпрецедентного масштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі