середа, 26 липня 2023 19:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські біженці у Польщі почали отримувати нове житло: які умови

Українські біженці у Польщі почали отримувати нове житло: які умови
В Опольському воєводстві квартири виділили 55 родинам. Фото: Pixabay

Українські біженці у Польщі отримали нове житло, яке місцева влада відремонтувала за кошти ЄС.

Зокрема, в Опольському воєводстві квартири виділили 55 родинам. Про це повідомляє Ukrayina.pl.

Місцева влада виділила українцям житло у пристосованих під житлові будинки приміщеннях, що належать муніципалітетам. Соціальне житло польська влада надає тим людям, які не мають можливості знайти собі квартиру в оренду після закінчення 120 днів безкоштовного розміщення у Польщі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яку роботу пропонують у Польщі: тенденції на ринку праці

У відремонтованих квартирах українські родини зможуть жити близько року. Після цього, залежно від потреб, квартири нададуть біженцям чи іншим мешканцям регіону, що опинилися у складній життєвій ситуації, наприклад, постраждалих від пожежі.

До Опольського воєводства прибули близько 20 тис. біженців з України. 80% з них скористалися програмою безкоштовного розміщення і в перші місяці поселилися в приватних будинках і квартирах жителів Ополе.

Згодом багато з них почали самостійно орендувати приміщення чи окремі кімнати. У регіоні провели опитування серед втікачів від війни – 70% сказали, що мають намір повернутися в Україну.

Українські діти у Польщі мають право на виплати по 500 злотих щомісяця.

Також для підготовки до навчального року виплачують по 300 злотих. Також батькам із дітьми надають ще два види допомоги, повідомляє YAVP.pl.

Так, з 1 липня у Польщі стартувала подача заявок на грошову допомогу батькам із дітьми на порталі міністерства сім'ї та соціальної політики Emp@tia. Паперові заяви прийматимуть із 1 серпня.

Українські біженці мають право отримувати кілька видів виплат на дітей.

Зараз ви читаєте новину «Українські біженці у Польщі почали отримувати нове житло: які умови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі