понеділок, 17 липня 2023 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Канада запускає нову програму для біженців з України

Канада запускає нову програму для біженців з України
Програма буде безкоштовною. Фото: pixabay.com

Канада запускає нову програму для постійного проживання біженців з України.

Вона дозволить українським сім'ям, які перебувають в країні, отримати статус постійних резидентів, заявив міністр з питань імміграції Канади Шон Фрейзер.

"Влада запускає нову імміграційну програму для українських біженців. Канада надасть порятунок розділеним сім'ям, завдяки цій програмі возз'єднання, і допоможе їм облаштувати життя у нових громадах країни", – ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Болгарії продовжили допомогу за розміщення біженців

Право на участь у програмі матимуть українці, які проживають у Канаді з тимчасовим статусом і мають одного або більше членів сім'ї у цій державі.

Запуск програми запланували на жовтень. Програма діятиме протягом року та буде безкоштовною.

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну до Канади виїхало безліч українців. Торік 18 березня Канада започаткувала тимчасову міграційну програму для українських громадян у зв'язку з війною. Програма називається "Дозвіл на екстренні подорожі Канада-Україна" (CUAET). В межах цієї програми українцям і членам їхніх родин пропонується безкоштовний, розширений тимчасовий статус і надається дозвіл на роботу, навчання і перебування в країні.

Українці, які внаслідок повномасштабної війни, переїхали за кордон, зокрема в країни Євросоюзу, повинні знати місцеві правила оподаткування доходів. Юридична фірма Sayenko Kharenko разом із компанією Andersеn Global підготували комплексний огляд підходів до оподаткування у країнах, які зараз приймають значну кількість українців.

Зараз ви читаєте новину «Канада запускає нову програму для біженців з України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі