вівторок, 06 жовтня 2009 18:26

Катерина Ющенко закликає зносити радянські пам"ятники заради благословення

Катерина Ющенко закликає зносити радянські пам"ятники заради благословення

Дружина Президента України, голова наглядової ради Міжнародного добродійного фонду "Україна 3000" Катерина Ющенко закликає українців вимагати зносити по Україні пам"ятники комуністичного режиму.

До цього вона закликала, виступаючи в Львові в Українському католицькому університеті в рамках Другого соціального екуменічного тижня.

За її словами, комуністичний режим цілеспрямовано знищував українську церкву. Знищивши те, в що люди вірили впродовж століть, комуністична влада замість цього створювала нових комуністичних лідерів. Наша культура і духовність випробувала деформацію, тому її ще довго потрібно відновлювати, відзначила вона.

Катерина Ющенко відзначила, що в багатьох містах і селах Центральної і Східної України до сьогодні стоять статуї комуністичних лідерів, таких як Ленін. Особливо цинічним є те, що ці пам"ятники поставили поблизу церков. Тому парафіяни і священики мають право вимагати, щоб такі пам"ятники зносили.

"Поки суспільства не позбавляться від цих ідолів, вони не зможуть розраховувати на добробут і Боже благословення", - сказала Катерина Ющенко.

ЗІК

Зараз ви читаєте новину «Катерина Ющенко закликає зносити радянські пам"ятники заради благословення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі