середа, 09 серпня 2023 19:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Кабмін вирішив питання з доплатами військовим

Кабмін вирішив питання з доплатами військовим
Кабмін затвердив розмір щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників на час воєнного стану. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Кабмін затвердив розмір щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців і рятувальників на час воєнного стану.

Розмір доплат на час дії воєнного стану становитиме 30 тис. грн щомісяця. Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

"Усі, хто залучений до захисту України, отримуватимуть доплати під час війни. Сьогодні на позачерговому засіданні уряду ухвалили постанову, яка внормовує питання справедливих щомісячних доплат для військовослужбовців, правоохоронців та рятувальників", – написав він у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Додаткові виплати військовим: Нацгвардія відповіла на три запитання

Як повідомив прем'єр-міністр, розмір доплат на час дії воєнного стану становитиме 30 тис. грн щомісяця.

"Для осіб, які здійснюють оперативне управління військовими частинами та підрозділами на відстані, доплати можуть становити 50 тис. грн. А для тих, хто бере безпосередню участь у бойових діях, – 100 тис. грн. Також встановлюються щомісячні доплати для строковиків і курсантів у розмірі 6 тис. грн і 2,35 тис. грн відповідно", – зазначив Шмигаль.

Президент Володимир Зеленський підписав 30 червня законопроєкт, який передбачає відпустки військовим, а також виплати строковикам і курсантам, доплати обмежено придатним та пораненим воїнам.

Про це повідомив нардеп Олексій Гончаренко, який виступає другим автором документу. Закон значно збільшить виплати пораненим: з 600-800 грн до понад 20 тис. грн.

Під час воєнного стану військовим (зокрема курсантам та строковикам) гарантуватиметься відпустка тривалістю 30 днів, а також додатково 10 днів оплачуваної відпустки за сімейними обставинами чи з інших поважних причин.

Зараз ви читаєте новину «Кабмін вирішив питання з доплатами військовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі