понеділок, 05 лютого 2024 16:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат розповів, як відбирали пілотів на американські винищувачі F-16

Ігнат розповів, як відбирали пілотів на американські винищувачі F-16
F-16 - американський багатофункціональний легкий винищувач. Фото: defensie.nl

Українських пілотів, які проходять навчання на літаках F-16, відбирали тестуванням, а також з урахуванням бойової підготовки та деяких інших критеріїв.

Про це розповів речник командування Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

"Навчатися поїхали пілоти, які склали відповідні тести. Одними з критеріїв відбору пілотів є бойова підготовка, бойовий досвід, навченість, ну і знання англійської мови, щоб швидко засвоювати матеріал", - сказав полковник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більше зброї дальнього ураження і не тільки: Міноборони про результати "Рамштайну-18"

Підготовка проходить відповідно до плану та графіків, пілоти вже опановують літаки у повітрі, сказав Ігнат.

"Потрібно розуміти, що наші пілоти стикнуться в Україні із викликами, з якими, можливо, навіть інструктори не надто стикались у своїй професійній діяльності. А це - перехоплення таких цілей, як "шахеди", крилаті ракети. Цього всього ще можна вчитися безпосередньо там, із західними інструкторами", - сказав речник Повітряних сил ЗСУ.

Торік Сполучені Штати Америки заявили, що Україна отримає американські винищувачі F-16 після навчання українських пілотів.

У жовтні на засіданні контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн" стало відомо, що США очолять коаліцію країн із підготовки Повітряних сил ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат розповів, як відбирали пілотів на американські винищувачі F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі