середа, 11 жовтня 2023 19:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Повітряні сили ЗСУ розвиватиме світова коаліція. США з гордістю її очолять - Пентагон

Повітряні сили ЗСУ розвиватиме світова коаліція. США з гордістю її очолять - Пентагон
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг і голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Чарльз Браун на засіданні у форматі "Рамштайн". Фото: nato.in

Сполучені Штати Америки очолять коаліцію країн із підготовки Повітряних сил Збройних сил України.

Про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін за результатами 16-го засідання контактної групи з оборони України у форматі "Рамштайн", повідомив "Інтерфакс-Україна".

"Естонія і Люксембург очолять коаліцію, що опікується підтримкою IT. Литва лідирує у наданні допомоги Україні в знешкодженні російських мін на українській території. І я з гордістю повідомляю, що Сполучені Штати знову виступлять, щоб допомогти очолити коаліцію країн, які працюють з Україною над розвитком її Повітряних сил", - заявив Остін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Байден зібрав "Велику сімку". Розмова стосувалася України

Очолюючи коаліцію, США тісно координуватимуть свої дії з Україною та іншими партнерами, приділяючи особливу увагу розвитку потенціалу українських винищувачів F-16, сказав Остін.

"Я радий, що Данія і Нідерланди будуть разом із нами очолювати цю коаліцію. Я також із гордістю повідомляю, що Сполучені Штати долучаться ще до кількох із цих коаліцій у міру їх формування найближчими тижнями. Зокрема до тих, що зосереджені на українській протиповітряній обороні, бронетехніці та артилерії", - сказав міністр оборони США.

Сьогодні у Брюсселі відбулося 16-е засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн". У зустрічі взяли участь представники майже 50 країн.

Ллойд Остін оголосив про новий пакет допомоги для України, який передбачає ракети AIM-9 Sidewinder.

У вересні Сенат США затвердив генерала Військово-повітряних сил Чарльза Брауна на посаду голови Об'єднаного комітету начальників штабів.

Зараз ви читаєте новину «Повітряні сили ЗСУ розвиватиме світова коаліція. США з гордістю її очолять - Пентагон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі