неділя, 03 квітня 2022 15:42

Спецтема: Війна Росії проти України

Human Rights Watch опублікувала доповідь про воєнні злочини, скоєні росіянами на території України

Human Rights Watch опублікувала доповідь про воєнні злочини, скоєні росіянами на території України
Директор Human Rights Watch із Європи та Центральної Азії вважаэ, що всі ці злочини треба розслідувати, як військові. Фото: pixabay

Міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch підготувала доповідь про воєнні злочини, скоєні на тимчасово зайнятих російськими терористами територіях України в Чернігівській, Харківській і Київській областях.

У доповіді, яку опублікували на сайті організації, ідеться про випадки обстрілів цивільного населення, зґвалтування, пограбування цивільного майна, зокрема їжі, одягу й дров.

"Випадки, які ми задокументували, становлять навмисну ​​жорстокість і насильство щодо цивільного населення України. Ці злочини слід розслідувати як воєнні", - сказав директор Human Rights Watch Європи й Центральної Азії Г'ю Вільямсон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збирання доказів воєнних злочинів Росії: місію Міжнародного кримінального суду чекають у Бучі

У доповіді йдеться, що 4 березня російські окупанти в Бучі схопили п'ятьох чоловіків і стратили одного з них. Свідок розповів організації, що солдати змусили п'ятьох чоловіків стати на коліна на узбіччі дороги, натягти на голови футболки й вистрілили одному чоловікові в потилицю.

6 березня в селі Ворзель окупанти кинули димову шашку в підвал, після чого застрелили жінку й 14-річну дитину, коли вони вийшли з підвалу. Інформацію Human Rights Watch надав чоловік, який перебував із жінкою в одному підвалі.

Ще одна жінка розповіла організації, що російський агресор неодноразово ґвалтував її в школі на Харківщині, де вона та її родина перебували в укритті 13 березня. Окупант бив її та порізав ножем обличчя, шию і волосся. Наступного дня жінка втекла до Харкова, де їй надали медичну допомогу.

В Ірпені російські терористи розстріляли жінок і дівчат. Після цього окупанти їздили по тілах танком.

Зараз ви читаєте новину «Human Rights Watch опублікувала доповідь про воєнні злочини, скоєні росіянами на території України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі