неділя, 03 квітня 2022 15:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Збирання доказів воєнних злочинів Росії: місію Міжнародного кримінального суду чекають у Бучі

Збирання доказів воєнних злочинів Росії: місію Міжнародного кримінального суду чекають у Бучі
bbc Місію Міжнародного кримінального суду чекають у Бучі для збору доказів воєнних злочинів Росії

Місію Міжнародного кримінального суду й міжнародних організацій запрошують якнайшвидше приїхати до Бучі для збирання доказів воєнних злочинів Росії.

Про це глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив сьогодні, 3 квітня, в ефірі британського радіо thetimes.

"Закликаю Міжнародний кримінальний суд і міжнародні організації направити їхні місії до Бучі та інші звільнені міста й села Київщини, щоб разом з українськими правоохоронцями якомога ретельніше зібрати всі докази воєнних злочинів росіян, - наголосив Дмитро Кулеба.

Відповідний запит до Міжнародного кримінального суду вже направило МЗС України.

Кулеба зазначив, що зібрані докази використовуватимуться в міжнародних та іноземних судах для притягнення до відповідальності винних.

"Ми все ще збираємо й шукаємо тіла, але лік уже пішов на сотні. Мертві тіла лежать на вулицях. Вони вбивали мирних людей, перебуваючи в цих селах і містах, і також відходячи з них", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Бучанська різанина" - президент ЄС шокований звірством Росії

Глава МЗС України розповів про масові злочини російської армії в Україні - з убивствами, тортурами, мародерством, зґвалтуваннями.

"Якщо раніше я казав, що докладу максимум зусиль для притягнення винних до відповідальності, то тепер я переконаний, що це справа мого життя, яку я робитиму до останнього подиху, допоки вони всі не понесуть покарання", - підкреслив міністр.

Російські банди безжалісно розстріляли цивільних у Київській області. Про це повідомив радник глави Офіса президента Михайло Подоляк у Тwitter і закликав країни запровадити санкції проти Росії, щоб зупинити вбивства українців.

"Київська область. Пекло XXI століття. Тіла розстріляних чоловіків і жінок із зв'язаними руками. Найжахливіші злочини нацизму знов у Європі. Це навмисно зробила Росія. Запровадьте ембарго на енергоресурси, закрийте порти. Зупиніть убивства зараз!" - написав Подоляк.

Зараз ви читаєте новину «Збирання доказів воєнних злочинів Росії: місію Міжнародного кримінального суду чекають у Бучі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі