пʼятниця, 14 травня 2010 15:15

Хаос і стрілянина у Таїланді - є загиблі

Хаос і стрілянина у Таїланді - є загиблі

Запеклі зіткнення відбуваються по всьому центру Бангкоку: десятки тисяч солдатів намагаються блокувати укріплений табір опозиціонерів-"червоносорочечників".

Як передають ЗМІ, солдати стріляють бойовими патронами в бік скверу, зайнятого опозиціонерами. Армія і поліція застосовують сльозогінний газ. Учасники акцій протесту відповідають петардами і вертушками. Тисячі учасників акцій сховалися за барикадами і відмовляються залишати табір.

"Одна людина загинула і 12 отримали поранення в ході військової операції, проведеної сьогодні вранці", - повідомив представник Центру екстремальної медицини "Ераван".

Опозиція вимагає відставки прем'єр-міністра Абхісіта Ветчачіви і проведення дострокових виборів. Багато хто з "Червоних сорочок" підтримує колишнього прем'єра Таксіна Чінавата, зміщеного в ході перевороту 2006 року.

Масові протести проходять в Бангкоку з початку квітня. У четвер військовим було дозволено використовувати бойову зброю "проти озброєних людей, які можуть опинитися серед демонстрантів".

Напередодні пострілом у голову був поранений військовий керівник опозиції генерал-майор Кхаттія Саватдіпхон. Як відзначають таїландські ЗМІ, увечері в четвер і в ніч на п'ятницю під час зіткнень опозиції з урядовими військами загинула одна особа і 32 були поранені.

Новый регион, РИА-Новости

Зараз ви читаєте новину «Хаос і стрілянина у Таїланді - є загиблі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі