середа, 21 квітня 2010 12:37

Прем"єр Таїланду і "червоні сорочки" погодились на переговори

Прем"єр Таїланду і "червоні сорочки" погодились на переговори
Прем"єр-міністр Таїланду Абхісіт Ветчачіва готовий до діалогу з опозицією, яка бунтує вже близько місяця. Про це в середу, 21 квітня, оголосив прес-секретар уряду.

Сьогодні прихильники колишнього прем"єра Таксіна Чінавата, так звані червоносорочечники заявили, що бояться силових дій з боку армії і готові до переговорів з владою, але обов"язково через посередників.

Прес-секретар Ветчачіви нічого про посередників не сказав.

Нагадаємо, з 12 березня рух розстріляли - Об"єднаний фронт за демократію проти диктатури - проводить у Бангкоку масові демонстрації і мітинги. Вони вимагають відставки прем"єра Абхісіта Ветчачіви і проведення нових виборів.

Уже 10 квітня, через кілька днів після введення урядом Ветчачіви надзвичайного стану в Бангкоку, сталися декілька кровопролитних сутичок при спробах урядових військ розігнати демонстрації червоносорочечників. В результаті загинули 23 людини, близько 880 отримали поранення.

17 квітня Ветчачіва поклав на главу армії обов"язки з встановлення безпеки всередині країни у спробі впоратися з хвилею антиурядових протестів.
BBC
Зараз ви читаєте новину «Прем"єр Таїланду і "червоні сорочки" погодились на переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі